comment 0

Ett brev till mina fellow Pirates, angående min kandidatur till Vice Partiledare

Hela mitt liv har jag agerat ganska mycket på magkänsla. Jag lämnade min hemstad Örebro för Dublin när jag var 18 för att jag bara ville bort från småstadsinstängdheten, jag började plugga teknisk fysik på KTH utan att veta mer än att jag ville lära mig modern fysik och de verkade ju ha en kurs i det i tvåan, jag har spontannominerat mig själv till två styrelser med tanken att “här kan jag ju lära mig massor”, jag har startat en förening, ett nationellt event och nyligen en startup utan att egentligen ha en aning om hur det ska gå till mer än att jag har en vision för vad jag vill åstadkomma.

Det här kan ju låta som en ganska dålig motivering för min kandidatur om det inte hade varit för att allt det där jag tog mig an har gått ganska bra.

Min devis har liksom varit vänta inte med att ta steget tills du kan hela vägen, för då lär du dig inget nytt under resan. Faktum är att jag tror Piratpartiet behöver ha samma inställning. Vi har inte alla svar, vi vet inte hur vi ska agera i alla sakpolitiska frågor och vi kan inte redogöra för alla steg vi behöver ta på vägen mot det samhälle vi vill skapa. Men vi har en ganska tydlig bild av vilket samhälle vi vill skapa! Vi har en hyfsat klar vision och vi vet de första stegen vi måste ta för att röra oss åt rätt håll. Nu är det bara att köra, och ta varje problem när det kommer, med visionen som guide.

Misstag kommer vi göra, men varje misstag är en chans att lära sig. Kan vi dels respektera varandras olikheter och komma med schysst och konstruktiv kritik, och dels vara öppna för att bli kritiserade och försöka lära så gott vi kan av det, så är vägen framåt om än inte spikrak så öppen (spikrak existerar inte, allting är relativt som Einstein så fint lärt oss).

Rösta på mig om ni vill, annars inte (demokrati <3). Jag hoppas oavsett kunna bidra till en positiv, visionär, men också konkret agerande rörelse som ser både utmaningarna och potentialen i den digitala revolutionen och potentialen i människor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.